Je gevel heeft twee belangrijke functies: het beschermt je tegen weersomstandigheden en vocht en heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning. Een beschadigde of verouderde gevel heeft niet alleen een negatieve invloed op de look van je woning, maar brengt ook het risico tot vochtproblemen met zich mee. Via scheuren in de muur dringt vocht eenvoudig naar binnen, met alle gevolgen van dien. Laat daarom regelmatig gevelwerken in Ekeren uitvoeren door een professional. Zo blijft je woning er netjes en verzorgd uitzien en beschermt de gevel optimaal. Op deze pagina lees je alles over gevelwerken, de kosten en vind je het antwoord op veelgestelde vragen.

Op zoek naar een gevelspecialist? Vergelijk gratis offertes en vind snel een specialist voor gevelwerken in Ekeren.

gevelwerken

Wat zijn gevelwerken?

Gevelwerken in Ekerenbestaan uit verschillende werkzaamheden. Gevelwerken hebben twee belangrijke doelen, namelijk: het verlengen van de levensduur van de gevel en je woning beschermen tegen weersinvloeden, om zo uiteindelijk verdere schade en hoge reparatiekosten te voorkomen.

Na afloop van de gevelwerken ziet de gevel er weer als nieuw uit en beschermt de gevel optimaal tegen weersomstandigheden. Je woning ziet er niet alleen netjes en verzorgt uit, maar een nette gevel verhoogt ook de woningwaarde!

Gevelwerken bestaan uit verschillende werkzaamheden. Hieronder lees je er meer over.

Gevelrenovatie Ekeren

Gevelrenovatie bestaat uit meerdere gevelwerken. Bij een gevelrenovatie in Ekerenworden beschadigde onderdelen hersteld. Heb je bijvoorbeeld kapotte gevelstenen, dan worden deze vervangen door nieuwe gevelstenen. Ook het voegwerk is vaak aan vernieuwing toe tijdens een renovatie. Het oude voegwerk wordt verwijderd door de vakman en er worden nieuwe voegen geplaatst. Heb je een scheur in de gevel? Ook deze wordt tijdens een renovatie hersteld.

Bij een gevelrenovatie in Ekerenwordt ook vaak de schoorsteen gerenoveerd. Hoewel je er misschien niet direct aan denkt, heeft de schoorsteen eigenlijk altijd last van de wind waardoor hier eerder scheuren en andere beschadigingen ontstaan. Tijdens een gevelrenovatie worden ook de raamdorpels vervangen indien deze beschadigd zijn.

Over het algemeen gaat gevelbekleding erg lang mee. Maar toch kan het altijd dat het zijn maximale levensduur heeft behaald. Dan is het nodig om de gevelbekleding te vervangen. Kleine reparaties aan de gevelbekleding hebben dan geen zin; als de maximale levensduur is bereikt zullen er steeds vaker reparaties nodig zijn, waardoor de kosten al snel erg hoog oplopen.

Aan het einde van de renovatie wordt de gevel geïmpregneerd. De vakman brengt het impregneermiddel gelijkmatig aan op de gevel: dit vormt een vocht- en vuilafstotende laag op de gevel. Dankzij gevel impregneren in Ekerenis je gevel optimaal beschermt.

gevelreiniging

Gevelreiniging Ekeren

Een gevelreiniging in Ekerenis net zoals een gevelrenovatie één van de belangrijkste gevelwerken. Door weersomstandigheden, mossen, algen, salpeterzuur en uitlaatgassen raakt je gevel in de loop der jaren vervuild. Deze vervuiling tast uiteindelijk je gevel aan, waardoor je gevel poreus wordt. Er ontstaan dan scheuren en andere beschadigingen en de reparatiekosten lopen snel op. Daarom wordt het aangeraden om minimaal eens per jaar je gevel te laten reinigen door een vakman.

Er zijn verschillende manieren voor gevelreiniging. De methode is afhankelijk van de ernst van de vervuiling.

Gevelreiniging kan volgens de volgende methodes:

  • Stoomreiniging
  • Chemische reiniging
  • Zandstralen
  • Nevelstralen
  • Vochtstralen
  • Laserreiniging

Een gevelreiniging wordt in de meeste gevallen gecombineerd met het impregneren van de gevel. Na de reiniging van de gevel zou het zonde zijn als je gevel snel weer vies wordt. Bij het impregneren van de gevel wordt er een water- en vuilafstotend middel op de gevel gespoten, zodat je gevel beter beschermd is. Het is ook mogelijk om een gevelreiniging te combineren met impregneren en voegwerken.

Voegwerken

Voegwerken hoeven niet altijd gecombineerd te worden met een gevelrenovatie. Soms is het zo dat alleen de voegen aan vervanging toe zijn. De voegen hebben een belangrijke functie: ze zorgen ervoor dat de gevelstenen op hun plek blijven en beschermen je woning tegen vocht.

Wanneer je de voegen laat vervangen heb je ook nog keuze uit diverse soorten voegen: kies voor het soort voeg dat het beste bij je woning past.

Gevelisolatie

Wanneer je gevelwerken laat uitvoeren en je gevel is nog niet geïsoleerd, is het handig om dit direct te laten doen. Verduurzaming en energiebesparing zijn veel besproken onderwerpen, zeker met de huidige, stijgende gasprijzen. Met gevelisolatie verliest je woning geen warmte meer via de buitenmuur, waardoor je minder hoeft te stoken om je woning op temperatuur te houden. Hierdoor bespaar je eenvoudig op je energierekening.

Het isoleren van de gevel wordt vaak gecombineerd met het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding. Het isolatiemateriaal wordt tussen de muur en de gevelbekleding aangebracht, daarom is het handig om deze werken te combineren.

gevelrenovatie

Wat kosten gevelwerken in Ekeren?

De prijs van gevelwerken in Ekeren wordt door verschillende factoren bepaald: het tarief van de vakman, de voorrijkosten, materiaalkosten en het type werkzaamheden. De meest voorkomende gevelwerken zijn een gevelreiniging en het impregneren van de gevel.

Voor een gevelreiniging betaal je gemiddeld €5,- tot €20,- per , afhankelijk van het type reiniging. Wil je daarna je gevel laten impregneren om de gevel te beschermen? Houdt dan rekening met een prijs van €10,- per m².

Verkeren je voegen in slechte staat? Het verwijderen van oude voegen kost ongeveer €30,- tot €50,- per en het plaatsen van nieuwe voegen kost vanaf €10,- per m². Wanneer er gevelstenen vervangen moeten worden kost dit ongeveer €10,- tot €15,- per steen. Zijn de raamdorpels ook beschadigd? Wanneer je deze niet laat vervangen, kan dit waterschade en vochtproblemen veroorzaken. Het vervangen van raamdorpels kost gemiddeld €35,- per uur.

Prijzen gevelwerken 2024

Soort gevelwerken Gemiddelde prijs
Gevel impregneren €10,- per m²
Gevelreiniging €5,- tot €20,- per m²
Gevelisolatie €110,- tot €140,- per m²
Voegen verwijderen €30,- tot €50,- per m²
Nieuwe voegen Vanaf €10,- per m²
Gevelstenen vervangen €10,- tot €15,- per steen
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €50,- per m²

Prijzen gevelbekleding 2024

Wanneer je nieuwe gevelbekleding laat plaatsen, heb je keuze uit diverse soorten gevelbekleding. De meest goedkope optie zijn kaleien: je betaald hiervoor gemiddeld €30,- tot €45,- per m². Gevelbekleding van natuurlijke materialen zijn vaak duurder: natuurleien kosten bijvoorbeeld gemiddeld €110,- tot €120,- per m² terwijl kunstleien gemiddeld €75,- tot €85,- per m² kost. Ben je opzoek naar gevelbekleding die zorgt voor een authentieke uitstraling? Dan zijn steenstrips een goede keuze. De prijzen voor steenstrips beginnen vanaf €150,- per m².

Soort gevelbekleding Gemiddelde prijs per
Kaleien €30,- tot €45,-
Spuitkurk €60,- tot €80,-
Crepi €40,- tot €80,-
Kunstleien €70,- tot €85,-
Natuurleien €110,- tot €120,-
Pvc €75,- tot €120,-
Gevelplaten €100,- tot €150,-
Hout €100,- tot €150,-
Steenstrips Vanaf €150,-

gevelisolatie

Hoe is deze prijs opgebouwd?

De prijs van gevelwerken wordt bepaald door verschillende factoren. De arbeidskosten en materiaalkosten zijn de grootste prijsfactoren. De prijs voor gevelwerken bestaat al snel voor 75% uit de arbeidskosten: hierin zijn de voorrijdkosten al meegenomen. De arbeidskosten worden voor een groot deel bepaald door het tarief van het gevelbedrijf, wat weer gebaseerd is op ervaring van de vakman en type werkzaamheden.

De prijs voor gevelwerken bestaat voor 25% uit materiaalkosten, wat inhoudt dat de gebruikte en gekozen materialen maar een klein deel van de prijs bepalen.

Prijsvoorbeeld
Stel, je gevel is vervuild en je voegen zijn zo beschadigd, dat je deze wilt laten vervangen. Je wilt ook je gevel laten impregneren, want zo is je gevel in ieder geval het komende jaar beschermt tegen water- en vuil. Bij een muuroppervlak van 65 m² zijn de kosten voor een reiniging, het voegen en impregneren ongeveer €35,- per m². Dit komt neer op een totaalprijs van €2.275,-.

Vergelijk gratis offertes en kom in contact met een gevelspecialist in Ekeren.

Gevelwerken in andere plaatsen

gevel expert

Veelgestelde vragen

Hoe gevel reinigen?
De gevel wordt door de vakman gereinigd met een hoge drukspuit en een reinigingsmiddel. Het reinigingsmiddel wordt gekozen aan de hand van het soort vervuiling: bij groene aanslag wordt er vaak gekozen voor zandstralen. Na afloop van de reiniging wordt de gevel geïmpregneerd met een water- en vuilafstotend middel.

Hoe gevel renoveren?
De werkzaamheden die tijdens een gevelrenovatie worden uitgevoerd zijn afhankelijk van welke onderdelen van de gevel beschadigd zijn. Zitten er scheuren in de muur, zijn de voegen en/of raamdorpels beschadigd, heeft de schoorsteen een renovatie nodig? De vakman bepaald tijdens de inspectie welke werkzaamheden er nodig zijn.

Welke gevelbekleding kiezen?
Laat je nieuwe gevelbekleding plaatsen? Welke je kiest, is afhankelijk van je eigen smaak en de regels binnen jouw gemeente. Wanneer je nieuwe gevelbekleding laat plaatsen, verander je de aanblik van je woning en heb je een vergunning nodig. Je hebt keuze uit diverse soorten gevelbekleding, zoals steenstrips, Crepi en hout.

Is er een premie voor gevelrenovatie in Ekeren?
Laat jij een gevelrenovatie uitvoeren? Dan heb je mogelijk recht op een premie. Er zijn verschillende premies beschikbaar voor gevelwerken: de Overkoepelende Renovatiepremie, Vlaamse renovatiepremie en een premie voor het isoleren van de gevel. Kijk op vlaanderen.be voor een overzicht van premies.

Welke werken wil je laten uitvoeren?