Voortuinen, achtertuinen of misschien zelfs een binnentuin. Waar je ook een tuin hebt, deze zal toch onderhouden moeten worden. Of misschien heb je nog helemaal geen tuin en wil je deze aan laten leggen. Wat er ook moet gebeuren, bij de hovenier ben je aan het juiste adres.

tuinwerken

Wat zijn tuinwerken in Antwerpen

Niet iedereen vindt in de tuin werken een leuke job, maar het is toch iets wat af en toe moet gebeuren. Tenminste, als je wilt dat het een beetje netjes blijft. Het goede nieuws is dat er genoeg mensen zijn die het wel leuk vinden om in de tuin aan de slag te gaan.  Een hovenier is namelijk gespecialiseerd in alles omtrent tuinen en kan jou hier bij helpen!

Tuinaanleg Antwerpen

Er zijn verschillende soorten tuinwerken en deze is misschien wel het belangrijkste van allemaal. Namelijk de aanleg van een tuin. Dit houdt in dat wanneer je bijvoorbeeld net een nieuwe woning hebt je hier de tuin van jouw dromen aan kan laten leggen. Er zijn dan verschillende soorten tuinen waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klassieke tuin of een landelijke tuin. Wanneer je precies weet wat je wilt kan een hovenier aan de slag met het maken van een ontwerp en een plan van aanpak. Hij kijkt naar de ruimte waarmee gewerkt kan worden en hoe jouw droomtuin het beste tot stand kan komen.

Tuinonderhoud Antwerpen

Bij tuinonderhoud zijn er een aantal taken die een hovenier of tuinman uit kan voeren. Denk hierbij aan:

  • Gazon onderhouden. Je kunt ervoor kiezen om een tuinman bijvoorbeeld wekelijks langs te laten komen om het gras te maaien. Dit zorgt er meteen voor dat je tuin er onderhouden en netjes uitziet.
  • Bomen, planten en struiken snoeien. Wanneer een stuik te groot wordt kan deze in de weg gaan zitten. Ook kan het de groei van andere planten beïnvloeden doordat het bijvoorbeeld de zon blokt en deze niet genoeg licht krijgen.
  • Bomen kappen. Wanneer een boom te oud is of ziek is kan het verstandig zijn deze te kappen. Ook kan het ruimte geven door je tuin groter te laten lijken.
  • Onkruid wieden. Misschien spreekt het voor zich, maar onkruid zorgt er al snel voor dat een tuin er rommelig uitziet. Door het te laten wieden kan je dit voorkomen. Ook geeft het ruimte aan andere planten om te groeien.

tuinwerken

Tuinrenovatie Antwerpen

Bij het aanleggen van een tuin gaat het om iets compleet nieuws. Bij het onderhouden van een tuin gaat het om een tuin mooier te maken en deze bij te houden. Een tuinrenovatie is net iets andere koek. Het gaat er hierbij namelijk om dat een bestaande tuin vernieuwd wordt. Wanneer je een tuin hebt waarbij er niet veel veranderd kan worden qua indeling, maar je toch iets nieuws wil, is het een optie op deze te renoveren. Misschien nieuwe tegels op het terras, of misschien nieuwe planten en bloemen om de tuin wat op te vrolijken.

Wat kosten tuinwerken?

De prijs van tuinwerken verschillen van elkaar. Dit komt doordat niet alle werken evenveel tijd en werk zijn. Zo kost het maaien van het gras minder dan een volledige nieuwe tuin aanleggen. Daarnaast zit er ook verschil in het uurloon van een hovenier of tuinman. Dit kan liggen aan ervaring of het bedrijf waar deze vakman bij werkt.

Tuinwerken prijzen

Werken Prijs 
Tuinaanleg nieuwe tuin € 75,- tot € 200,- per m²
Tuinonderhoud € 30,- tot € 55,- per uur
Tuinrenovatie € 50,- tot € 100,- per m²
Tuinontwerp (tuin tot 100 m²) € 300,- tot € 500,- per ontwerp

tuinwerken

Voordelen van een tuinman in Antwerpen inschakelen

  • Tijdbesparing. Doordat je niet zelf hoeft te ploeteren in de tuin bespaar je tijd. Daarnaast weet een tuinman precies wat hij doet en werkt hij efficiënt.
  • Creëer sfeer. Door een tuinman in te zetten neem je de eerste stap in de richting van een sfeervolle en gezellige tuin.
  • Kennis van een vakman. Zoals al eerder werd gezegd weet een tuinman precies wat er moet gebeuren om jouw tuin zo goed en makkelijk mogelijk om te toveren in een droomtuin.
  • Veiligheid. Wanneer er een boom gekapt moet worden is het handig om het door iemand te laten doen die weet hoe hij het zo veilig mogelijk kan laten vallen om schade en ongelukken te voorkomen.

Welke werken wil je laten uitvoeren?