Een loodgieter is onmisbaar op de bouw en kan ontzettend veel handelingen. Heb je een probleem in je keuken of badkamer? Dan is er een grote kans dat de loodgieter jou kan helpen. Maar omdat het zo breed is kan het ook verwarrend zijn. Daarom kan je hieronder precies vinden wat de loodgieter doet.

loodgieter

Wat doet een loodgieter?

Neem maar even een diepe adem voordat we verder gaan met alle verschillende handeling die een loodgieter uitvoert. Als gespecialiseerde vakmannen richten ze zich namelijk op ontzettend veel verschillende handelingen binnen en buiten het huis.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Installeren en onderhouden van Cv-ketels.
  • Monteren van sanitaire voorzieningen, zoals badkamers en toiletten.
  • Lekkages ontdekken en/of repareren.
  • Onderhoud van kranen, leidingen en sanitaire voorzieningen.
  • Gas- en pijpleidingen aanleggen.

Het assortiment is dus erg breed en een loodgieter moet verstand hebben van allerlei verschillende installatie systemen.

Wat kost een loodgieter?

Zoals bij heel veel vakken liggen de kosten volledig aan de klus en hoelang een loodgieter daar mee bezig is. Wanneer er een kleine verstopping opgelost moet worden zal dit dan ook minder duur zijn dan wanneer een nieuwe cv-ketel geïnstalleerd moet worden. Daarnaast kost een loodgieter die met spoed moet komen ook hoger. Je betaalt dan bijvoorbeeld in plaats van € 65,- per uur € 86,-.

Loodgieter prijs per uur

Er zit een enorm verschil tussen uurprijs per loodgieter. Zo zitten er goedkopere loodgieters die tussen de € 40,- en € 60,- kosten, maar ook duurdere die meer dan € 65,- per uur vragen. Dit verschil kan meerdere redenen hebben, denk daarbij aan ervaring en het bedrijf waarbij ze werken. Is de loodgieter Zzp’er? Dan zal de prijs anders zijn dan wanneer iemand voor een bedrijf werkt.

Loodgieter prijzen [2022]

Klus Uurtarief (gemiddeld)  Benodigde tijd (gemiddeld) 
Cv-ketel onderhoud € 70,- tot € 80,- 0,5 uur tot 1,0 uur
Lekdetectie € 70,- tot € 80,- 0,5 uur tot 1,0 uur
Afvoer ontstoppen € 85,- tot € 95,- 1,0 uur tot 1,5 uur
Riool ontstoppen € 130,- tot € 150,- 2,0 uur tot 2,5 uur
Repareren dakgoot € 130,- tot € 150,- 2,0 uur tot 2,5 uur

Hoe vind ik een geschikte loodgieter in Antwerpen?

Er zijn ontzettend veel loodgieters in Antwerpen en dat kan het moeilijk maken de juiste te vinden.
Op deze website vind je een overzicht van alle loodgieters in Antwerpen, zo wordt het zoeken al een stuk makkelijker. Heb je nu nog geen idee waar je op moet letten? Hierbij nog een aantal tips.

  • Vraag rond en neem alle kennis mee die je al hebt bij het zoeken naar een loodgieter.
  • Check gegevens. Zoek informatie op over de bedrijven en probeer er achter te komen of het klopt. Zijn ze bijvoorbeeld wel echt in de regio gevestigd?
  • Let altijd op de totaalprijs. Wat is er bij inbegrepen en wat zijn de reiskosten. Het is daarom ook handig om een loodgieter bij jou uit de buurt te zoeken.

Welke werken wil je laten uitvoeren?