Welke schilderwerken worden het meest uitgevoerd in Antwerpen?

Een huis schilderen is een hele klus, maar soms gewoonweg nodig. Wanneer het verf begint af te bladeren of de kleur je niet meer aanstaat, kun je er voor kiezen een schilder in te huren. Maar wanneer is het nodig en welke werken worden er eigenlijk allemaal uitgevoerd? 

Binnen en buiten schilderwerk 

Voordat je aan de slag gaat met een nieuwe kleur is het goed om te weten wat je precies wil laten verven. Je kunt zowel binnen als buiten aan de slag en er zijn verschillende plekken waar je uit kunt kiezen. Binnen gaat het vooral om het uiterlijk, terwijl buiten het ook gaat om onderhoud.
De populairste binnen schilderwerken zijn toch de muren en plafonds, maar ook de deuren en kozijnen worden vaak mee genomen. 

Buiten gaat het al snel om plekken zoals de gevel of schutting. Deze plekken krijgen veel te verduren als je kijkt naar weersomstandigheden en hebben af en toe een likje verf nodig. Als je naar de website Schildersbedrijf.be gaat, kun je hier meer informatie over vinden. 

schilderwerken in antwerpen

Populaire schilderwerken 

Een huis renoveren of een kamer een andere look geven. Het kan allemaal met een likje verf. Hier boven werden al enkele populaire schilderwerken genoemd, maar hoe dit precies gedaan wordt is nog niet helemaal duidelijk. Lees hieronder welke werken er vaak gedaan worden en hoeveel dit kost. Meer over de kosten lees je in de blog kosten schilder 2023.

Werken  Kosten 
Muren en plafonds  € 30,- tot € 35,- per m² 
Bij het verven van muren en plafonds gaat het al snel om het veranderen van een kamer of woning. Wanneer een kleur je niet meer trekt, kun je er dan voor kiezen de muur een andere kleur te geven. Ook wanneer de muur of het plafond beschadigd is kan verf heel veel doen. 
Deuren en kozijnen € 100,- tot € 120,- 
Deuren en kozijnen schilderen kan zowel gedaan worden bij binnendeuren als buitendeuren. De deuren worden dan van de scharnieren gehaald om overal zo goed mogelijk bij te kunnen. 
Schutting € 35,- tot € 40,- per m²
De schutting krijgt te maken met harde regen en veel zon. Dit kan allemaal zorgen voor schade aan de schutting. Wanneer je deze verft, bescherm je de schutting niet alleen, maar zorg je ook voor een mooie nieuwe uitstraling. 
Gevel  € 35,- tot € 40,- per m²
De gevel verven is erg belangrijk en het wordt aangeraden dit elke 6 tot 10 jaar opnieuw te doen. De reden waarom dit zo belangrijk is, heeft te maken met de bescherming die de verf geeft. Daarnaast kan verf ook isolerend zijn.